Tylsyys

Television mainostauko kehuu suoratoistopalvelua lupaamalla että sen myötä ei tule tylsiä hetkiä. Onko tämä hyvä asia? Miksei saisi olla tylsää?

Nykyaikaisessa maailmassa ei ole tylsyyttä. Televisiosta voi katsoa vaikka mitä, ja jos lähetysvirta ei tarjoa mitään mielenkiintoista suoratoistona löytyy loput. Lisäksi taskuissamme on laitteet joilla voimme koska vain matkustaa uutisvirran, sosiaalisen median tai pelien viihdytettäväksi. 

Sen huomaa kun seisoo jonoissa ja istuu kahvilaan tai ruokailemaan. Ihmiset paistattelevat puhelimiensa sinertävässä hehkussa aina kun ovat paikallaan ja yksinään. Enkä väitä olevani synnitön. Vaikka sosiaalisen median käyttöni on tarkoituksenmukaista enkä juurikaan seuraa uutisia, huumeeni on podcastit joita kuuntelen aina kulkiessani ja askareita tehdessäni.

Jonotustilanteet ja aterioinnit pyhitän kuitenkin tylsyydelle. En kaiva puhelintani esille vaan annan ajatusteni virrata. Tarvitsen niitä hetkiä. Tarvitsen tilaa ajatuksissani jotta jostain sieltä syvältä pääsee nousemaan uusia ideoita.

Jos minulla ei ole tylsiä hetkiä, minulla ei ole mitään mistä kirjoittaa, ei uusia juttuja liikkuvuustunneilleni, ei uusia ideoita elämään. Tarvitsen tylsyyttä, tarvitsen aikaa omien ajatusteni kanssa.

Ja väitän että niin tarvitsevat kaikki muutkin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s