Yksinkertaisuus

Ongelmiin on yleensä yksinkertainen ratkaisu. Jos olet lihava, sinun pitää kuluttaa energiaa enemmän kuin saat sitä. Jos asiat joille et voi mitään painavat mielessä, sinun pitää unohtaa ne ajatukset ja tehdä jotain muuta. Jos et tiedä pitäisikö tehdä niin vai näin, sinun pitää valita toinen ja tehdä se.

Ratkaisut ovat yksinkertaisia. Mutta yksinkertainen ei ole sama kuin helppo. Ja tässä on ongelma. Haluaisimme asioiden olevan helppoja. Keksimme uusia ratkaisuja, uusia koneita ja välineitä, alati monimutkaisempia tapoja tehdä asioita siinä toivossa että vaikeat asiat muuttuisivat helpommaksi. Ja haluamme uskoa kun joku väittää keksineensä tavan helpottaa elämäämme. Haluamme uskoa mainoksia jotka lupaavat uuden tuotteen ratkaisevan ongelmamme. Haluamme uskoa guruja jotka tarjoavat vastauksia pulmiimme.

Mutta vaikeisiin asioihin ei ole helppoja ratkaisuja. On vain vaikeita. On monimutkaisia ratkaisuja, niitä jotka pilkkovat ongelman pieniin osiin, saaden kaiken sen vaikuttamaan helpommalta. Mutta oikeasti ratkaisu on edelleen yhtä vaikea, se on vain pienemmissä paloissa ja levitetty laajemmalle.

Ja sitten on yksinkertaisia ratkaisuja.

Minä haluan luottaa niihin yksinkertaisiin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s