Halpuus

Ihmiset ympärilläni keskustelevat usein siitä kuinka halpaa jokin on ollut. He ovat innoissaan kun ovat löytäneet edullisen myymälän tai nettikaupan. En koskaan osaa ottaa osaa siihen keskusteluun. En osaa innostua halvasta tavarasta. Halvassa tavarassa on aina jotain epäilyttävää.

Miksi se on niin halpaa? Missä on säästetty? Kuinka hyvin se kestää? Kuka sen halpuuden maksaa? Jääkö erotus jossain kaukana olevien ihmisten maksettavaksi? Vaiko luonnon, eläinten ja ympäristön harteille? Vai maksaako loppulaskun omat lapseni, sitten joskus, vuosien päästä. Kuka maksaa sen että minä saan ostaa jotain halvalla?

Ei minulla liikaa rahaa ole. Mutta koska olen minimalisti, minun ei tarvitse ostaa paljoa. Joten silloin kun jotain ostan, voin tehdä sen ajatuksella. Keskittyä siihen että ostan laadukasta, ympäristölle parempaa ja eettisempää. Ja yrityksiltä joiden toimintaa haluan tukea. Vaikka se sitten maksaisikin minulle hieman enemmän.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s